O nama

Naša priča Kratki pregled stogodišnjeg postojanja naše porodične radnje.

Oko 1900. godine Korijeni časovničarskog zanata u našoj porodici

Sve je počelo od momenta kada je Alija Ičelić (Klepeša) zanat izučio kod majstora Mika Stanišića u Prijepolju. Postignut je jedan dogovor po kojem bi Alija nakon obuke trebao da svoju radnju otvori u Pljevljima kako ne bi starom majstoru bio konkurencija. Taj dogovor je bio zasnovan na kodeksima esnafskog morala i Alija ga je ispoštovao do kraja . Preselio se u u susjedna Pljevlja 1912. godine, kada mu je bilo osamnaest godina. Nedugo zatim, otvorio je radnju u Tijesnoj čaršiji. Godinama je održavao i časovnik na sahat-kuli Husein-pašine džamije.

Oko 1935. godine Druga generacija Zanatstvo i trgovina

Alija je imao tri kćerke, od kojih su dvije izučile sajdžijski zanat i to Hajrija i Fadlija. One su sa deset godina počele da se bave ovim zanatom iako to nije bilo uobičajeno za žensku djecu u to vrijeme. Fadlija (Ičelić) Bidžan nastavlja porodičnu tradiciju vrlo uspješno i postaje odlično prihvaćena od okruženja zbog svoje profesionalnosti, blage naravi i druželjubivosti. U posao je djelimično uvela i svog supruga Salka Bidžana koji joj je bio izuzetna podrška u ovom porodičnom hobiju od kog su i živjeli. Pored usluga opravke, u radnji su se mogli kupiti kako ručni, tako i džepni, zidni i stolni satovi.

Oko 1970. godine Treća generacija Zanatstvo i trgovina

Tokom srednjoškolskog obrazovanja a i kasnije, zanat od majke (Fadlije) preuzima njen sin Hasan Bidžan koji je u početku radio uporedo sa svojom majkom a kasnije samostalno uz podršku svoje supruge Mirze Bidžan. Do danas a u skladu sa osnovnim načelima profesionalnosti i poštenja koje je nasledio od predaka, Hasan se, kao dokazani majstor, još uvijek bavi časovničarstvom i trgovinom satovima i rezervnim dijelovima za iste.

Od 2000. godine do danas Četvrta generacija

Kako je rastao u porodici majstora, preduzetnika, Hasanov sin (Emir Bidžan) polako počinje u srednjoškolskim danima da se zanima za porodični zanat. Iako je, danas, po vokaciji ekonomista, Emir Bidžan je, uporedo sa ocem, nastavio porodičnu tradiciju u malo drugačijem ruhu kao i trendovima koji diktiraju savremeno poslovanje - stavljajući poseban akcenat na trgovinu satovima i rezervnim dijelovima za satove.

Vrijednosti u koje vjerujemo...

Naša misija se zasniva na konceptu da kupcu prodajemo PROIZVOD našeg porodičnog djelovanja a ne samo ROBU. Prodaja proizvoda podrazumjeva ne samo prodaju robe (sat/usluge) već cjelokupnog utiska - nada, fantazija, porodični ambijent, ugodan osjećaj, poštovanje, iskrenost, svježina, čistoća, koji ostavljamo na kupca koji je pokucao na naša vrata.

Šta vam nudimo?

U našem maloprodajnom objektu možete pronaći gotovo sve vrste baterija kako za satove tako i za druge kućne uređaje, slušne aparate, ključeve od auta itd. Pored toga, nudimo Vam široku paletu kožnih kaiševa i metalnih narukvica različitih veličina, boja i dezena. Kada su u pitanju brendovi satova sa kojima radimo tu su prije svega DANIEL KLEIN, POLOEXCHANGE, Q&Q, CASIO, EDIFICE, G-SHOCK. Takođe, u skorije vrijeme planiramo sa uvođenjem novih modela satova, svjetski poznatih brendova.

Kako bi Vam olakšali proces kupovine, omogućili smo Vam elektronske porudžbe tako da od momenta poručivanja, sat je u vrlo kratkom vremenu na Vašoj adresi.

Na linku možete detaljnije pogledati proizvode i usluge koje vam stoje na raspolaganju.